3 motive pentru care refuzi să te bucuri de viață

Ne-am obișnuit să ne plângem și să fim nemulțumite. Iar citatele motivaționale ne crispează. Doar noi știm mai bine că viața e grea. Oare comparativ cu ce? Iată 3 motive pentru care refuzi să te bucuri de viață și cum să renunți la ele.

Nu ai (încă) ceea ce îți dorești

Se spune că banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Totodată, parcă nefericirea e mai simplu de îndurat într-o excursie în Maldive, decât în metroul bucureștean.

Dar, din păcate, banii vin și pleacă, iar noi, oricât ne-am strădui, nu putem fi toate moștenitoarele averii Hilton. Nu ar fi fost rău, nu?

Faptul că nu avem încă ce ne dorim este o frustrare constantă și majoră. Mai ales dacă depășim vârsta de 30 ani, la care, în copilărie, ne visam măritate, mame, la casa lor.

Faptul că nu am atins aceste obiective, ne poate obtura vederea și astfel ratăm lucrurile pe care le-am realizat. Nu sunt suficiente? Măsura o stabilim noi.

Poți să te bucuri de sănătate, de prietenii pe care îi ai, de cunoștințele pe care le-ai acumulat, de experiența ta în muncă, de liniștea pe care o ai în fiecare zi.

Nu idealiza anumite obiective și nu îți seta propria fericire în funcție de ele. Întotdeauna vei dori ceva mai mult, ceva în plus, iar lipsa acelui lucru, dacă tu îi permiți, te împiedica să te bucuri de ceea ce ai deja.

De regulă, lucrurile materiale sunt cele de care ne lovim cel mai des. Nu ai casa ta. Nu îți permiți o vacanță exotică. Nu îți poți cumpăra toate hainele la care visezi.

Nimeni nu spune că și acestea oferă mici satisfacții. Dar trecătoare. Și fiecare vine cu responsabilități în plus.

Nu te simți bine în pielea ta

Viața e prea scurtă pentru nesiguranțe, spunea un citat motivațional. Deseori pierdem din vedere că ne putem bucura de fiecare zi, sau o putem pierde nemulțumite de ce nu suntem sau ce credem că nu suntem.

Nu suntem suficient de slabe, de blonde, de șic, de active. În timp ce unele lucuri depind de noi, altele depind de genele pe care le-am moștenit. Dar și pe acestea din urmă le putem cosmetiza. Cu o atitudine încrezătoare, optimistă, veselă. Asta da, depinde de tine.

Iar atitudinea și modul în care tu te raportezi la propria persoană, determină modul în care te vor percepe și cei din jurul tău.

Fă un experiment și propune-ți într-o zi să te placi indiferent de ce defecte vezi. Caută-ți starea de bună dispoziție și nu permite nimănui să ți-o strice. Vei vedea diferența la finalul zilei.

Se spune că dacă femeile ar începe să fie mulțumite de ele însele, multe industrii ar da faliment…

Nu ai găsit iubirea

Visezi o relație ca în basme și Făt Frumos nu apare? Sigur, exagerăm. Uneori, nu apare nici „the next best thing”.

Dar în societatea actuală relațiile au fost reconfigurate și își găsesc exprimări diferite de așteptările cu care am crescut noi. De asemenea, numărul oamenilor singuri este în creștere. A cuplurilor care se destramă, de asemenea.

Chiar dacă statistica nu arată îmbucurător, nu ai de ce să te temi de singurătate. Încearcă să îți ocupi timpul cu activități și persoane semnificative pentru tine și să nu pui presiune pe găsirea unui partener. Altfel, riști să accepți relații de compromis, toxice sau parteneri care nu ți se potrivesc.

Uită de nefericirea de a fi singură și concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poți face pentru tine.

Socializează mai mult, nu te izola și nu te deprima din acest motiv. Ratezi momente prea importante din viața ta fiind nemulțumită de statutul prezent. Are rost să o faci?

Sursa: www.psychologies.ro

Adauga un comentariu

*