În lunile de toamnă mai ales, complexul vitaminic B este vital pentru buna funcționare a organismului, deoarece intervine asupra diverselor procese metabolice printre care cel mai important este sistemul imunitar.
Perioada anului în care se trece de la un anotimp la altul poate avea un impact negativ asupra organimsului uman, motiv pentru care se recomandă o atenție sporită la alimentație și la aportul vitaminic.
Pentru a evita un deficit de vitamine specialiștii recomandă să avem în alimentația noastră mai multe surse de vitamina B, în felul acesta organismul nu va fi privat de aportul vitaminic și va putea funcționa corespunzător.
Ce conține grupul vitaminic B?
Printre cele mai cunoscute vitamine din acestă gamă se regăsește vitamina B1 și B12, ambele având o influență pozitivă asupra sistemului nervos, deoarece constribuie la calitatea creierului de a memeora și de a dezvolta anumite abilități precum atenția, buna dispoziție și un nivel energetic pe tot parcursul zilei.
O altă vitamină destul de faimoasă ca și predecesoarele este vitamina B9 cunoscută și sub denumirea de acid folic, vtamină recomandată mai ales gravidelor pentru ca fătul să se poată dezvolta armonios, mai ales că acidul folic asigură sănătatea creierului și reduce considerabil rata de apariție a maladiei Alzheimer.
Vitamina B2, atunci când ești stresat
Această vitamină îi este necesară organismului uman mai ales în perioadele în care ești stresat deoarece ajută la fixarea fierului în hemoglobină, iar în urma unui efort fizic intens sau în sarcină, organismul resimte această nevoie vitaminică.
În plus vitaminei B3 i se recunosc meritele pentru aportul în funcționarea corespunzătoare a sistemului digestiv și pentru grija avută mai ales asupra circulației cerebrale.
Practic, complexul vitaminic B este cel mai complex și totodată indispensabil corpului tău.
Încearcă să bei un pahar de lapte cald în perioadele stresate sau poți să apelezi la un bol de iaurt sau chefir și cereale.
Vitamina B5 încetinește procesul de îmbătrânire
Un aspect important este că acest complex vitaminic are grijă mai ales de sistemul tău imunitar ținând la distanță afecțiunile de sezon, iar vitaminei B5 i se recunosc merite deosebite în reducerea stresului din organism și la încetinirea procesului natural de îmbătrânire contribuind substanțial la menținerea funcțiilor cerebrale active.
Cea mai indicată vitamină care combate cu succes virozele și afecțiunile aparatului respirator rămâne vitamina B6.
De unde îți iei vitaminele din complexul B?
Spre norocul nostru, aceste vitamine se regăsesc într-o gama destul de variată de produse astfel încât îndiferent de dieta urmată să poți să le consumi, de la oleginoase până la fructe și legume pe care le poți consuma pe tot parcursul zilei. De asemenea se regăsesc în ouă, ficat, lactate, ciuperci, fasole, struguri sau chiar și beer.
Berea este recunoscută pentru conținutul său de sodiu, proteine, vitaminele B3, B2, B6, B9. Deci consumată cu măsură poate fi o adevărataă sursă de vitamina B.
O altă sursă bună o reprezintă cerealele precum orzul, grâul dar și drojdia de bere.
Sursa: www.clicksanatate.ro