Iarna durerile în gât sunt printre cele mai comune probleme. Acestea pot prevesti o răceală sau o infecţie a căilor respiratorii. Ei bine, remediile naturale te ajută să faci față cu brio acestui simptom.
Gâtul iritat poate fi consecința unei infecții virale, a deshidratării, utilizării excessive a vocii sau poate fi un simptom prematur care anunță apariția altor boli infecțioase.
Durerile în gât sunt incomode și frecvent întâlnite, dar de obicei au o semnificație clinică minoră.
Ceaiul de mușețel reduce inflamațiile
Ceaiul de mușețel se recomandă în inflamațiile și iritațiile tractului respirator . Datorită proprietății antiseptice, calmează durerile și reduce inflamațiile. De asemenea, în cazul durerilor de gât, mușețelul se folosește și sub formă de gargară. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe flori, la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.
Ceaiul de ghimbir te scapă de răgușeală
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, fiind un calmant natural pentru inflamațiile gâtului, sinuzitei, răgușeală, febră, nas înfundat. Datorită proprietăților sale antitusive, antiinflamatoare și antivirale, ghimbirul este eficient în prevenirea inflamațiilor sistemului respirator și poate trata cauza durerilor în gât. De asemenea, ajută la întărirea imunității. Se prepară din 10 g ghimbir proaspăt, la 250 ml apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulcește cu miere și se beau 2-3 căni de ceai fierbinte pe zi.
Ceaiul de cimbru ține astmul sub control
Cimbrul se recomandă în tusea spastică, în astmul bronșic și în durerile de gât. Datorită componentelor din uleiul volatil, planta are acțiune calmantă. Infuzia se prepară din 2 lingurițe plantă, la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi timp de o săptămână. Acest tratament este util în afecțiunile de origine bacteriană. Este contraindicat în sarcină.
Infuzia de hrean calmează durerile
Pentru calamarea durerilor în gât se recomandă rădăcina de hrean rasă prin răzătoare. Pentru un efect mai bun, planta se amestecată cu miere. Cantitățile de hrean și miere trebuie să fie în proporție de 1:1, iar dacă simptomele sunt acute este bine să se ia câte o linguriță din acest preparat de 3-4 ori pe zi.
Sursa: www.clicksanatate.ro