Ceaiuri care te pun pe picioare iarna

Plantele au numeroase beneficii asupra organismului. Aromate, cu proprietăți tămăduitoare, relaxante, precum și energizante, ceaiurile din plante sunt numai bune într-o zi rece. 

Consumul de ceaiuri din plante este considerat un obicei sănătos. Astfel, atunci când ești răcit este bine să bei un ceai călduț pentru că ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bolii.
Menta are efect calmant
Menta, sau izma, cum i se mai spune în popor, este una dintre cele mai cunoscute plante medicinal. Are efect calmant, împrospătează respirația și ameliorează unele probleme digestive (gastrite, ulcer sau indigestie). Se bea o cană de infuzie după masă. Ceaiul se prepară din 2 linguri plantă uscată, la 250 ml apă clocotită.
Gălbenelele scad febra
Gălbenelele sunt bune sub formă de alifie pentru tăieturi, julituri,infecții fungice, eczeme, precum și alte probleme ale pielii. Acșionează ca un stimulent digestiv și ca un regulator menstrual.
Gălbenelele ajută la scăderea febrei și sunt benefice în cazul problemelor de gingii și glande inflamate. Datorită efectului detoxifiant și antiinflamator, ceaiul de gălbenele este util pentru sistemul digestiv, ficat, rinichi și simptome ale indigestiei, gastritei și arsurilor gastrice.
Mușețelul, bun pentru stomac
Ceaiul de mușețel calmează spasmele mușchilor stomacului provocate de gastrite și colitele însoțite de colici. De asemenea, este eficient în cazul diareii şi, în general, în toate afecţiunile stomacului şi intestinelor, de cele mai multe ori în asociaţie cu frunzele de mentă.
Infuzia se prepară dintr-o lingură de mușețel la o cană cu apă clocotită. Se acoperă vasul pentru 10 minute, apoi se strecoară. Ceaiul se bea neîndulcit, iar dacă este vorba de o intoxicație, nu se mai consumă altceva în ziua respectivă.
Zmeura ameliorează digestia
Zmeura conține zaharuri, vitaminele B și C, acid malic și citric. Este recomandat în ameliorarea digestiei, în caz de diaree, precum și menstruație. Ceaiul se prepară prin infuzie, folosinfu-se o linguriță de frunze la o ceașcă cu apă clocotită. Împreună cu frunze de mur și afin, frunzele de zmeur dau un ceai alimentar plăcut.
Atenție!
Femeile însărcinate trebuie să evite consumul de ceai de muşeţel, pentru că poate cauza contracţii uterine care pot duce la pierderea sarcinii.
Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*